A hatodik csakra: az elme ereje

„A hatodik csakra mentális és okfejtő képességeinket, illetve hiedelmeink és szellemi állásfoglalásaink elemzésére és kiértékelésére vonatkozó pszichológiai adottságainkat foglalja magában. Az elme csakrája pszichénk, tudatos, valamint tudattalan pszichológiai erőinkre rezonál. A keleti spirituális irodalomban a hatodik csakra a „harmadik szemnek”, vagyis annak a spirituális központnak feleltethető meg, melyben az elme és a psziché kölcsönhatása intuitív megérzésekhez és bölcsességhez vezet. A hatodik csakra tehát a bölcsesség erőközpontja.
A hatodik csakrában rejlő kihívások az elme kitárására, egyfajta személytelen látásmód kifejlesztésére ösztönöznek, s arra késztetnek, hogy vonjuk vissza erőinket a mesterkélt és „hamis igazságokból”; megtanít a belső útmutatásoknak megfelelően cselekedni; s különbséget tenni a valódi erő, illetve a félelem és illúzió motiválta gondolatok között.
Elhelyezkedés: A homlok középpontja.
Energetikai kapcsolata a fizikai testtel: Agy, idegrendszer, agyalapi mirigy, tobozmirigy, szemek, fülek, orr.
Energetikai kapcsolata az érzelem/mentális testtel: A hatodik csakra mentális testünkkel, intelligenciánkkal, pszichológiai jellegzetességeikkel hoz összeköttetésbe bennünket. Pszichológiai jellegzetességeink egyfajta vegyületét alkotják annak, amit tudunk, és amit igaznak hiszünk; egyedülálló kombinációját képezik a mentális energiatestünkben folyamatosan aktív tényezőknek, a félelmeknek, személyes élményeknek, tapasztalatoknak és emlékeknek.

Főbb félelmek: Ide tartozik, ha vonakodunk attól, hogy feltárjuk saját félelmeinket; ha félünk az igazságtól, ha félünk az egészséges, realisztikus ítélettől, ha félünk külső tanácsokra támaszkodni; ha félünk árnyékos oldalunktól és annak jellemzőitől.
Főbb erősségek: Intellektuális képességek és tehetségek; tudatos és tudattalan szellemi meglátások kiértékelése, elemzése; inspiráció befogadása; érzelmi intelligencia – a kreativitás és az intuitív okfejtés nagy tetteinek véghezvitele.”

Dr. Caroline Myss: A lélek anatómiája, 337-339. o.
Fordította: Patkós Szilvia
Mandala-Seva Könyvkiadó

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: