Az ötödik csakra: az akarat ereje

„Az ötödik csakrában rejlő kihívás nem kisebb feladat elé állít bennünket, mint hogy akaratunkat és lelkünket rendeljük alá Istennek. Spirituális szempontból legmagasabb rendű célunk személyes akaratunkat az Isteni Erők kezébe helyezni. Jézus és Buddha számos más nagy tanítóhoz hasonlóan e tudatállapot megvalósítását, vagyis az Isteni Akarattal való tökéletes összeolvadást jelenítik meg előttünk.
Elhelyezkedés: Torok területe.
Energiakapcsolata a fizikai testtel: Torok, pajzsmirigy, légcső, nyelőcső, hipothalamusz, nyakcsigolyák, száj, állkapocs, fogak.
Energiakapcsolata az érzelmi/mentális testtel: Az ötödik csakra a számtalan emocionális és mentális küzdelemre rezonál, melyeket a döntés erejének megismerésével kapcsolatban kell megtapasztalnunk. Minden betegség összefüggésben áll az ötödik csakrával, mert a döntés életünk minden részletében, s ennélfogva minden fizikai rendellenességben megjelenik.

Főbb félelmek: Az akaraterővel kapcsolatos félelmeket valamennyi csakrában megtalálhatjuk, az adott erőközpontra jellemző formában. Először attól félünk, hogy nincs tekintélyünk vagy döntési lehetőségünk saját életünket illetően, kezdetben törzsünkön, majd személyes és munkahelyi kapcsolatainkon belül. Azután attól tartunk, hogy nem tudjuk uralni magunkat, kicsúszik a kezünkből az irányítás, amikor a pénzzel, a hatalommal kerülünk kapcsolatba, vagy amikor valaki megpróbál érzelmileg befolyásolni bennünket. És végül, rettegünk Isten akaratától. A legnagyobb küzdelmet mégis az jelenti a tudatosság elérésére áhítozó ember számára, hogy akaratát, döntési szabadságát az Isteni Erőre bízza.
Főbb erősségek: Hit, bizalom, önismeret, személyes tekintély, döntéshozó képesség, adott szavunk megtartása a döntés tartalmától, következményeitől függetlenül.”

Dr. Caroline Myss: A lélek anatómiája, 315-316. o.
Fordította: Patkós Szilvia
Mandala-Seva Könyvkiadó

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: